V zapisih, za katere obstajajo altmetrični podatki, je integrirana rešitev ponudnika Altmetric [slika].

Altmetrika upošteva vpliv oz. odmevnost raziskovalnega dela na spletu in omogoča avtomatizirano ažuriranje novih omemb in dogodkov. Zajema podatke družbenih omrežij (Twitter, Facebook, Google+ …), spletnih dnevnikov raziskovalcev, javno dostopnih dokumentov, novičarskih portalov in revij, referenčnih orodij (Mendeley ipd.) ter drugih virov informacij, kot so Wikipedia, Youtube, Reddit itd.

Primer:
Iščemo članke revije Nature (ISSN št. je 0028-0836). Uporabimo izbirno iskanje in izberemo iskalni indeks ISSN pri članku [slika]. Vnesemo iskalno zahtevo 0028-0836 [slika] in kliknemo gumb POIŠČI. Izpišejo se rezultati iskanja, članki revije Nature [slika].

S klikom na naslov želenega članka [slika] se prikažejo osnovni podatki o zapisu. Če zapis vsebuje tudi altmetrične podatke, se v orodni vrstici izpiše ikona Am score s številom omembnosti [slika].

Če se z miško pomaknemo na omenjeni gumb, se prikaže več podatkov o odmevnosti dela [slika]. S klikom na gumb Am score se v novem zavihku spletnega brskalnika prikaže stran ponudnika Altmetric s podrobnejšimi altmetričnimi informacijami [slika].

povezava video