Pri člankih, ki so indeksirani v bazah podatkov Web of Science (WoS) in Scopus, se prikaže število citatov [slika]:

Število citatov WoS in Scopus je pomemben podatek za raziskovalca, ki je objavil svoje delo, in mu pove dosežen vpliv v akademsko-raziskovalnem okolju. Podatek o citiranosti se prikazuje tudi pri osebnih bibliografijah raziskovalcev v sistemu SICRIS.

S klikom na podatek o številu citatov [slika] se v novem oknu prikaže zapis o članku na platformi ponudnika informacijskega servisa WoS ali Scopus [slika].

Primer
Iščemo članek z naslovom Optimization of calibrating HeNe laser interferometers by sample-period simulation avtorjev Lucija Črepinšek-Lipuš Lucija, Michael Matusin Bojan Ačko, objavljen v reviji International journal of simulation modelling v letu 2013.

V osnovnem iskanju v ukazno vrstico vpišemo iskalno zahtevo Optimization of calibrating HeNe laser interferometers by sample-period simulation in kliknemo gumb POIŠČI [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenega gradiva. Kliknemo na najdeni zadetek [slika]. Prikaže se zapis z osnovnimi podatki o gradivu. V desnem delu orodne vrstice se prikažeta tudi podatka o številu citatov v informacijskih servisih WoS in Scopus [slika]. S klikom na povezavo SCOPUS:7 [slika] se v novem oknu prikaže zapis o članku na platformi ponudnika Elsevier [slika]. S klikom na povezavo WoS:5 [slika] se v novem oknu prikaže zapis o članku na platformi ponudnika Clarivate Analytics [slika].

povezava video

Opozorilo
Prikaz števila citatov in dostop do podatkov na platformi ponudnikov informacijskih servisov Web of Science in Scopus je omogočen le za uporabnike članic konzorcijev obeh servisov.