V COBISS+ je podprta možnost naročanja e-knjig EOD, ki jo uporablja Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK), Ljubljana [slika].

EOD je storitev, s katero si lahko naročimo digitalizirane kopije knjig, ki so bile natisnjene v obdobju med letoma 1500 in 1900 in jih hranijo evropske knjižnice. Več o storitvi EOD je na voljo na povezavi https://books2ebooks.eu/sl.

Primer:
V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK), Ljubljana, iščemo latinsko knjigo, za katero vemo, da vsebuje v naslovu besedi Tres tragoediae.

V osnovnem iskanju vpišemo v ukazno vrstico iskalno zahtevo tres tragoediae, izberemo NUK – Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana in kliknemu gumb POIŠČI [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenega gradiva. Najdeni zadetek izberemo tako, da kliknemo na naslov zapisa [slika]. Prikaže se zapis z osnovnimi podatki o gradivu. Nad temi podatki je v akcijski vrstici gumb eod [slika]. S klikom na ta gumb se v novem oknu spletnega brskalnika prikažejo možnosti naročanja knjige [slika].

povezava video