COBISS+ omogoča naročanje gradiva v skladišče neposredno iz zapisa prek povezave v signaturi [slika].

Ta funkcionalnost je trenutno na voljo za Univerzitetno knjižnico Maribor (UKM) in Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani (NUK).

Primer:
V Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani (NUK) si želimo izposoditi roman z naslovom Hiša Marije pomočnice avtorja Ivana Cankarja.

Uporabimo obrazec osnovnega iskanja in v okence Iskalni niz vpišemo roman Hiša Marije pomočnice. V okencu Knjižnice izberemo NUK - Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana ter kliknemo gumb Poišči [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenega gradiva. Že prvi zadetek je prost za izposojo na dom, zato kliknemo na naslov gradiva [slika].

Prikaže se zapis z osnovnimi podatki o gradivu. Pod zapisom se izpiše podatek o statusu v izposoji. Vidimo, da sta na voljo dva izvoda, pri čemer je prvi namenjen izposoji na dom, drugi pa izposoji v čitalnico [slika]. Ker si želimo gradivo izposoditi na dom, kliknemo na povezavo v signaturi [slika]. Za izvedbo naročila v skladišče se moramo prijaviti s svojimi prijavnimi podatki (številka izkaznice in geslo za COBISS) [slika].

povezava video