Na nivoju izbranega bibliografskega zapisa lahko v razdelku Išči dalje uporabimo povezavo za iskanje člankov izbrane revije [slika] oz. sestavnih delov knjige [slika].

Članki izbranega časopisa, revije …

V COBISS+ poiščemo revijo, npr. Naše gospodarstvo. Do zadetka bomo prišli najhitreje, če v osnovnem iskanju vnesemo iskalni izraz “naše gospodarstvo” (iskalni niz postavimo med narekovaje in s tem nastavimo iskanje natančne fraze) ter izberemo omejitev na časopisi, revije ipd. Iskalno okence Knjižnice pustimo prazno in na ta način iščemo po vzajemni bazi podatkov COBIB.SI, saj je najprimernejša za iskanje člankov [slika].

Po kliku na gumb Poišči izvedemo iskanje, ki nam ponudi dva zadetka. Izberemo prvi zadetek, pri katerem gre za bibliografski zapis tiskane izdaje publikacije [slika].

Na nivoju izbranega zapisa z osnovnimi podatki se v razdelku Išči dalje prikaže povezava Članki izbrane revije [slika]. S klikom na to povezavo se izvede iskalna zahteva SN=0547-3101, ki kot rezultat ponudi članke v reviji Naše gospodarstvo, urejene padajoče po letu izida (od najnovejšega do najstarejšega članka) [slika].

povezava video

Sestavni deli izbrane publikacije

V COBISS+ poiščemo publikacijo, npr. Vloga regij v razvoju slovenske družbe. Uporabimo osnovno iskanje tako, da v okence Iskalni niz vpišemo naslov dela. Ob vpisovanju iskalne zahteva nam pomaga funkcija samodokončanja, ki nam priporoča dokončanje iskalnega niza [slika]. Iskalno okence Knjižnice pustimo prazno in na ta način iščemo po vzajemni bazi podatkov COBIB.SI [slika].

Po kliku na gumb Poišči izvedemo iskanje, ki nam ponudi več zadetkov. Algoritem relevantnosti nam na prvo mesto postavi prav iskano delo. Izberemo prvi zadetek [slika].

Na nivoju izbranega zapisa z osnovnimi podatki se v razdelku Išči dalje prikaže povezava Sestavni deli izbrane publikacije [slika]. S klikom na to povezavo se izvede iskalna zahteva HI=16131933 (številka 16131933 je ID bibliografskega zapisa), ki kot rezultat ponudi sestavne dele izbrane publikacije Vloga regij v razvoju slovenske družbe [slika].

povezava video