Možnost tiskanja podatkov o zapisu na ravni posameznega zapisa je ukinjena. Podatki se lahko izpišejo s pomočjo možnosti tiskanja, ki jo omogoča spletni brskalnik [slika], [slika].

Primer:
V Mestni knjižnici Kranj iščemo knjige, ki v naslovu vsebujejo besedo virus.

V osnovnem iskanju v ukazno vrstico vpišemo iskalno zahtevo virus, izberemo omejitev knjige, v okencu Knjižnice izberemo SIKKR - MKK - Mestna knjižnica Kranj - vsi oddelki in kliknemo gumb POIŠČI [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenega gradiva, ki ga lahko po želji natisnemo. To naredimo tako, da hkrati pritisnemo tipki Ctrl in P. Prikaže se okno z nastavitvami za tiskanje [slika], ki se lahko razlikuje glede na spletni brskalnik, s katerim iščemo po COBISS+.

povezava video

Najdeno gradivo lahko tudi prenesemo na Mojo polico (potrebna je prijava v Moj COBISS). To storimo tako, da gradivo označimo [slika] in kliknemo gumb Na polico [slika], ki je nad seznamom najdenega gradiva. Izpiše se sporočilo o dodanem gradivu na polico in naslovi uspešno prenesenih zapisov [slika]. S klikom na povezavo polico [slika] se prestavimo na Mojo polico profila Moj COBISS. Če želimo natisniti ta seznam gradiva s podrobnejšimi podatki, zapise označimo [slika] in kliknemo gumb za tiskanje, ki je nad seznamom gradiva v Moji polici [slika]. Prikažejo se izbrani zapisi. Zapise natisnemo s klikom na ikono za tiskanje, ki je v desnem zgornjem delu okna [slika].

povezava video

Natisnemo lahko tudi podatke posameznega zapisa, vključno z zalogo. To storimo tako, da izberemo posamezni zapis in hkrati pritisnemo tipki Ctrl in P. Prikaže se okno z nastavitvami za tiskanje [slika], ki se lahko razlikuje glede na spletni brskalnik, s katerim iščemo po COBISS+.

povezava video