V izpis zaloge so dodane povezave do vzporednih zapisov z dodatno zalogo. [slika].

Primer:
V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti (SIKMS) želimo pregledati starejše številke časopisa Delo.

Uporabimo obrazec izbirnega iskanja in v okence Naslov vpišemo iskalni niz “Delo” (iskalni niz postavimo med narekovaje in s tem nastavimo iskanje natančne fraze). V okencu Knjižnice izberemo SIKMS - Pokrajinska in študijska knjižnica, Murska Sobota - vsi oddelki. Za omejitev iskanja izberemo možnost časopisi, revije ipd. in kliknemo gumb Poišči [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenega gradiva. Prvi trije zadetki so zapisi za stare številke časopisa Delo [slika] in so vzporedni zapisi originalnega zapisa [slika].

S klikom na naslov gradiva originalnega zapisa (četrti zadetek) [slika] se prikaže zapis z osnovnimi podatki o gradivu. Pod zapisom se izpišejo pregled letnikov in na dnu tudi povezave do vzporednih zapisov starejših številk časopisa Delo [slika]. S klikom na povezavo [slika] se prikaže vzporedni zapis z osnovnimi podatki. Na dnu pregleda letnikov je povezava do originalnega zapisa časopisa Delo [slika]. S klikom na to povezavo se ponovno prikaže originalni zapis.

povezava video