Če nam prejšnji načini prijave ne ustrezajo, si lahko Moj profil COBISS ustvarimo sami. S klikom na možnost Ustvari Moj profil COBISS (z e-naslovom) [slika] se prikaže obrazec za vnos osnovnih uporabniških podatkov, tj. Ime za prikaz in E-pošta [slika]. Ko potrdimo, da se strinjamo s pogoji uporabe in pravili varovanja zasebnosti [slika], prejmemo na elektronski naslov sporočilo s povezavo za nastavitev dostopa do Mojega profila COBISS [slika]. S klikom na povezavo, ki smo jo prejeli v e-sporočilu, se odpre obrazec za nastavitev gesla za dostop do Mojega profila COBISS. Z nastavitvijo gesla smo uspešno zaključili ustvarjanje Mojega profila COBISS in lahko nadaljujemo prijavo.

povezava video

V prijavno okno vpišemo uporabniško ime (e-naslov) in geslo, ki smo ga nastavili ob kreiranju Mojega profila COBISS [slika]. Po pravilnem vnosu avtorizacijskih podatkov smo prijavljeni v uporabniški profil [slika].

povezava video

Uporabniško ime, geslo ali e-naslov lahko kasneje kadar koli spremenimo z uporabo možnosti Uredi Moj profil COBISS [slika]. Pozabljeno geslo si lahko ponovno nastavimo z uporabo možnosti Zamenjaj geslo profila [slika].

povezava video