V bazi podatkov o slovenskih knjižnicah COLIB.SI je posodobljen prikaz izpisa podatkov o knjižnicah in njihovih oddelkih [slika].

Več o bazi podatkov COLIB.SI je na voljo na povezavi https://plus.si.cobiss.net/opac7/help/colib.

Primer:
Iščemo podatke o Knjižnici Brezovica, ki je oddelek Mestne knjižnice Ljubljana (MKL). Zanima nas predvsem lokacija knjižnice.

Bazo podatkov COLIB.SI izberemo tako, da v menijski vrstici kliknemo na Iskanje in v spustnem seznamu v drugih bazah podatkov izberemo COLIB.SI – podatki o slovenskih knjižnicah [slika].

Pri osnovnem iskanju vpišemo v ukazno vrstico iskalno zahtevo brezovica in kliknemo gumb POIŠČI [slika].

Pod iskalnim obrazcem se izpiše seznam najdenih knjižnic. S klikom na ime knjižnice [slika] se prikažejo informacije o Mestni knjižnici Ljubljana, in sicer vključno z vsemi oddelki [slika].

V tabeli vseh oddelkov lahko vidimo, da je številka oddelka Knjižnice Brezovica 81. Navedeni so tudi naslov, telefonska številka in e-naslov knjižnice [slika].

Natančno lokacijo knjižnice lahko poiščemo z uporabo zemljevida (Google Map), ki je pod obrazcem za iskanje [slika]. Če uporabimo možnost razširitve zemljevida čez cel zaslon [slika], lahko knjižnico lažje najdemo [slika].

povezava video