Če še nismo člani določene knjižnice in si to želimo postati, se lahko vpišemo v knjižnico kar prek COBISS+.

Opozorilo:
Spletni vpis v knjižnico je na voljo le pri knjižnicah, ki to storitev omogočajo.

Postopek:
V menijski vrstici v desnem delu zaslona kliknemo možnost Moj profil COBISS in nato v spustnem seznamu izberemo možnost Spletni vpis [slika]. Odpre se okno za izvedbo spletnega vpisa, kjer najprej izberemo knjižnico, v katero se želimo vpisati [slika].

Po potrditvi izbora knjižnice se odpre obrazec spletnega vpisa [slika], kamor vpišemo zahtevane podatke, geslo za uporabo servisa Moje knjižnice in potrdimo strinjanje s pogoji uporabe [slika].

Če knjižnica zaračunava članarino, se za posamezno kategorijo članov izpiše znesek članarine, prav tako lahko knjižnica omogoči, da si član ob vpisu naroči člansko izkaznico. Po potrditvi vpisanih podatkov s klikom na gumb Pošlji [ slika] bo na vpisan e-naslov poslano sporočilo o aktivaciji članstva [slika].

V prejeti e-pošti s klikom na povezavo potrdimo zahtevo za včlanitev v knjižnico. Po potrditvi vpisa se izpiše Potrdilo o vpisu z osnovnimi informacijami o članu in morebitnih stroških (članarina, naročilo članske izkaznice, itd) [slika].

Če knjižnica omogoča plačilo obveznosti prek spleta, lahko član s tega mesta poravna svoje obveznosti (npr. članarino, plačilo nove članske izkaznice) in nadaljuje z delom (npr. prijavo v Moj COBISS, iskanje po katalogu gradiva, itd).

povezava video